Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Podle morálně flexibilních členů vlády, kteří údajně neslibovali po třech týdnech uvolnění extra opatření, ale žádali o minimálně tři týdny dodržování (dnes ministr vnitra) nás do Velikonoc možná čeká sport v rámci okresu. Nic víc.

Na Reflexu jsem si přečetl, že senátoři za ODS spustili petici - https://www.petice.com/petice_za...ohybu_osob

@Leoš: Jestli vadí odkaz nebo příspěvek, klidně ho smaž.

0 Citovat

https://zpravy.aktualne.cz/zahra...n=Aktualne

To teda bude paskvil  jestli to projde ....hlavne ze si kazdy stat bude urcovat sve podminky .nic vic nez tahani penez lidem s kapsy a omezovani a diskriminace  tech, co se chovaji normalne 

Jinak dneska udajne v Dublinu 2500 policajtu aby zabranili protestni demonstraci a srocovani na St.Patricka  ( Udajne tvrda kontrola  5 km z domu , domaci setkavani atd.)

A jeste jedna zajimavost,  u me na vesnici s 1000 obyvateli vcetne okolnich farem na St. Patrika kazdorocne  vlajky na domech, vecer akce v hospode  dneska  ani jeden dum  vyzdobeny ,smozrejme hospody zavrene , lidi museji byt fakt pekne nasrani ,kdyz uz ignoruji i nejslavnejsi svatek v Irsku (nejde o ty hospody,ale tim ze nejsou ty vlajky  davaji najevo co si mysli o vladnich restrikcich )

0 Citovat

nic vic nez tahani penez lidem s kapsy - a budu zadarmo 

0 Citovat

Covidpas možná bude zadarmo, ale ty PCR testy a testy na protilátky, co se na něj mají nahrávat, rozhodně ne...

Což podle mě je diskriminace neočkovaných jak sviň. Protože očkovaný si dojde pro Covidpas za 0 a o víc se nestará. 

0 Citovat

Michal napsal(a):

Covidpas možná bude zadarmo, ale ty PCR testy a testy na protilátky, co se na něj mají nahrávat, rozhodně ne...

Což podle mě je diskriminace neočkovaných jak sviň. Protože očkovaný si dojde pro Covidpas za 0 a o víc se nestará. 



tak pevne verim ze do toho 1. juna uz budeme mat aspon jednu davku v sebe :D


Inak Poliaci sa nadychli tiez slobody pred mesiacom, ked sme tam boli ... nemalo to dlhe trvanie

From Saturday, March 20, the government will introduce a lockdown across the country. Hotels, ski slopes, cinemas, swimming pools, museums, theaters and schools will be closed, and learning in grades 1-3 of primary schools will be conducted only remotely. The new restrictions apply until April 9.

 

The introduction of lockdown is linked to the rapidly accelerating third wave of the coronavirus pandemic: more than 25,000 new COVID-19 infections were recorded on Thursday . The number of occupied beds is also increasing: there are 21,500 people in hospitals suffering from COVID-19, and 2,193 people are connected to ventilators.

0 Citovat

Ale ten covidpass nebude o tom, že kdo ho nemá, tak nesmí z baráku, tak jaká diskriminace. Vstoupit do cizí země není žádné právo, které by tím bylo neočkovaným upřeno. Už jen to, že by šlo volně cestovat po celé EU s negativním testem bez karantén bude obrovský pokrok proti aktuální situaci. Dokud bude možnost buď být naočkovaný nebo mít negativní test, tak to není žádná diskriminace. Teď máš v některých zemích EU smolíka i kdybys měl očkování, prodělání nemoci a 10 negativních testů k tomu.

0 Citovat

V tomhle se naše názory rozchází. Diskriminace je schovaná v rámci mechanismu získání potřebných dokumentů pro vydání covidpasů. Není možné, aby jednomu stačilo bezplatné očkování a druhý si platil PCR testy před každým překročením hranic. To je značně nerovné postavení občanů. Do jisté míry to záleží na subjektivním vnímáním každého z nás. Tipuji, že lidí podobně smýšlejících jako já bude víc. A jestli někdo pak bude kopat do EK/vlády, rád se přidám se svou žádostí.

Pokud to nebude vyřešeno, turistická sezóna bude prakticky mrtvá. Senioři 70+ a zdravotníci, co jsou nonstop v nemocnicích, to nezachrání.

0 Citovat

V Česku se dočkám vakcíny nejdříve v srpnu, spíše později. Pokud Izraelci nabídnou Pfizer jako komerční službu, budu o tom hodně uvažovat. Ale bojím se, jak to bude v takovém případě s očkovacím pasem.

0 Citovat

tak ono by to bola diskriminacia keby ta nepustili do zahranicia bez covid passu :)

co budes teraz zalovat vsetky krajiny kde buduc ten covid pass vyzadovat?

0 Citovat

Počkám si, s čím přijdou jiní. 

To, že tě nepustí do některých zemí EU bez covidpasu nebo jen s karanténou, je skoro jisté. Můj tip je Kypr.

Každopádně je problematická pasáž, že to stojí na nedostatkovém očkování a jako "dočasné" řešení je mít negativní test před každým překročením hranic. To už samo o sobě je diskriminační v porovnání s očkovanými. Plus s přihlédnutím k tomu, že PCR test je aktuálně placený a nic nenasvědčuje tomu, že by se v tom něco změnilo. Takže vláda se bude dopouštět diskriminace v požadavcích na vydání covidpasu.

Pokud zvítězí právní názor, že to výše psané není diskrimace, klesne důvěra v EU i ve stát celkově. A jako vedlejší efekt uvrhne turistickou sezónu do stavu klinické smrti. Turismus v rámci EU už dávno není jen 14 dní u moře. Ale různé kratší cesty za známými, eurovíkendy, konference nebo jednodenní výlety autobusem.

Bohatě stačí opruz se zařizováním jednoho testu před odjezdem do zahraničí a druhého v zahraničí před návratem domů, aby turistický ruch znatelně utichl. Ještě, aby si to lidi platili přímo, např. 2x 60 €. To kratší cesty nebudou dávat vůbec smysl. Hrazení testů státy by  aspoň státy motivovalo k sehnání vakcín a k co nejdřívějšímu naočkování všech, co o to mají zájem.

0 Citovat

Osobně mám s covid passem problém do té doby, dokud nebude problém se nechat naočkovat. Pak se budu moci svobodně rozhodnout, zda se nechám naočkovat, či budu před každou cestou podstupovat PCR test. Ale než tomu tak bude, skutečně vznikne výhoda lidem, kteří jsou očkováni.

0 Citovat

Dovolenka v zahranici bude zakazana.

Tolko spravy zo slovenska

 

0 Citovat

To u nás by rádi taky, ale ÚS jim do toho hodil vidle už v loni. V ústavě máme, že nikomu nesmí být bráněno opustit zemi ani do ní vstoupit. Vláda je menšinová a vždy stěží hledá podporu opozice. Těžko tak změní ústavní zákon.

0 Citovat

Mozes opustit stat ale nie za ucelom dovolenky. Tak to zatial podavaju.

0 Citovat

Tak u nás jim tuhletu argumentaci loni rozcupoval Ústavní soud ;)

Pan plukovník to už zkusil a dostal přes prsty.

0 Citovat

Ten tzv. covidpass je samožejmě jasně diskriminační - smysl by měl v tom případě že se rozhodnu dnes naočkovat a zítra si jdu pro vakcínu! V době kdy není očkování volně dostupné je to prostě diskriminace!

Očkovaná skupina lidí je jednoznačně zvýhodněna jelikož ostatní pokud budou chtít vycestovat tak si musí zařídit a zaplatit test/testy a navrch se modlit aby to vyšlo negativně ..

No prostě neuvěřitelná doba - že se  Česko s nějakou zemí dohodne na volném pohybu bez výše uvedených volovin vypadá asi jako utopie ..

0 Citovat

Já bych všechny ty covidpussy zakázala. Věra Pohlová

0 Citovat

Tak pokud slovenský ÚS nezrušil šílenost v podobě povinného testování, tak tuším, že nebude rušit ani zákaz vycestování za účelem turistiky.

@floodland: Přesně, divím se, že se takhle lidi nekřičí u zemí, kde je povinnost očkování na žlutou zimnici, oh wait, to Chorvatsko vlastně není... 

Pořád mají lidé na výběr mezi očkováním a testy, to, že náš stát není schopný vakcínu rozdistribuovat a proočkovat je pouze problém našeho státu a EU se na to těžko bude ohlížet. Každý kdo s tím má problém ať ho vyjádří hlavně ve volbách.

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Ale ten covidpass nebude o tom, že kdo ho nemá, tak nesmí z baráku, tak jaká diskriminace. Vstoupit do cizí země není žádné právo, které by tím bylo neočkovaným upřeno. Už jen to, že by šlo volně cestovat po celé EU s negativním testem bez karantén bude obrovský pokrok proti aktuální situaci. Dokud bude možnost buď být naočkovaný nebo mít negativní test, tak to není žádná diskriminace. Teď máš v některých zemích EU smolíka i kdybys měl očkování, prodělání nemoci a 10 negativních testů k tomu.

 

A kde mas jistotu  jak to v kterem state  bude ,kdyz pisou ze si ty podminky  co a jak kdo uzna s toho covidapasu bude urcovat kazdy stat  jak se mu zachce , podivej co udelali napriklad Holandani , ze musis mit  test i pri tranzitu a pritom z toho letiste nechces ani vylezt . Klidne mohou nechat karantenu ,nebo ti naridi dalsi test  A jak dlouho bude vakcina ucinkovat a kde je garance .ze naockovany  neni prenasec  Zrovna tak  jako kdyz ma nekdo test 72 hodin pred priletem do te  zeme 

Komplet vsechny narizeni  jsou porusenim  zakladniho prava o volnem pohybu  v EU  Rekneme ze uznam mimoradnou situaci  a ze si kazdy stat bude branit sve uzemi  a ted je takova situace  ,,chci letet  z Irska do CR za rodinou , mam dvoji obcanstvi tudiz CR mi nemuze branit v prijezdu do zeme ,stejne jako mi Irsko nemuze branit v navratu  a co se deje  Irsko uz mi na odletu zakazuje vycestovat pokud nepredlozim dukaz o vyjimce (hrozba pokuty  500 euro )   pred odletm si musim udelat test , po priletu do CR  dalsi test do 5 dnu a pri navratu do Irska dalsi test a k tomu 14 dnu karanteny  ktere se mohu vyhnout  dalsim testem do 5 dnu po priletu  To se slusne komentovat opravdu neda ,,, O respiratoru uz ani nemluvim ,ani ze me nekdo sejme v CR jako teroristu za to ze pujdu po liduprazdnem chodniku bez rousky 

Ale abych zustal u tech covidpasu jak to cele chteji kontrolovat  ma byt digitalni forma ,ovsem pripousteji i pisemnou formu kolik asi bude falza ? A i kdyz by  to byl legalni original  tak jakou dobu bude u te ktere vakciny platit ? jaky bude rozdil mezi naockovanym,  otestovanym a  tim co covid prodelal ? 

Cele je to proste nesmysl napadnutelny kazdym normalne smyslejicim a verim ze lide se postavi proti takovemu dalsimu  dokumentu, co neslozi k nicemu jinemu ,nez k jejich sledovani  

Podporuju kazdou petici , kazdou demonstraci , kazde porusovani nesmyslnych narizeni  ,uznavam ze se je treba nejak proti nebezpecne nemoci chranit ,ale ne takovymi paskvily co vymysleji vlady statu napric Evropou navic nejednotne  i kdyz je EU , To kolik je v kterem state nakazenych je irelevantni  

No nic nechal jsem se trochu unest, tim covidpasem me jeste vic nasrali ,ale za vsim si stojim otevrit celou EU bez jakychkoliv omezeni !!! Zrusit vyjimecne stavy i uvnitr zemi  kde se brani  lidem v pohybu a ve vsech dalsi   zakladnich potrebach 

Virus nezmizi a je treba s nim normalne zit jako pred tim nez prisel ,odkud a jak se stejne nikdy  nedozvime ,ale je treba se branit zotrocovani lidi nejen kvili cestovani 

0 Citovat

baca12 napsal(a):

Mozes opustit stat ale nie za ucelom dovolenky. Tak to zatial podavaju.

Mozes tak urobit no musi to byt v case medzi 1:00-5:00, kedy neplati zakaz vychadzania.

0 Citovat

Jarda napsal(a):

Tak pokud slovenský ÚS nezrušil šílenost v podobě povinného testování, tak tuším, že nebude rušit ani zákaz vycestování za účelem turistiky.

@floodland: Přesně, divím se, že se takhle lidi nekřičí u zemí, kde je povinnost očkování na žlutou zimnici, oh wait, to Chorvatsko vlastně není...

Tak má argumentace je o tom, proč by obdobný zákaz u nás neměl projít. Ne, jestli je protiústavní na Slovensku.

A k očkování proti žluté zimnici - to je v pohodě. Obzvlášť, když můžu hned zítra přijít do očkovacího centra a dostat vakcínu. Navíc pro cesty v rámci Schengenu není třeba.

0 Citovat

Nevolali jste po světlu na konci tunelu? 

0 Citovat

Pokud jsem něco nepřehlédl, tak se zde zatím řešil Covidpass pouze pro cestování ( také je to web o cestování ). Mne spíše zaujaly úvahy o využití Covidpassu  pro návštěvu kulturních a sportovních akcí, kulturních a sportovních zařízení, což dle mého diskriminaci podstatně zvýrazňuje ! To při dovolené se budu testovat před návštěvou aqaparku, galerie....? 

Také si myslím, že případné zavedení Covidpassu s uvažovanými  výhodami přinese ještě větší chaos do stávajícího chaosu očkování, zájemců o předbíhání podstatně přibude....

0 Citovat

Michal napsal(a):

To u nás by rádi taky, ale ÚS jim do toho hodil vidle už v loni. V ústavě máme, že nikomu nesmí být bráněno opustit zemi ani do ní vstoupit. Vláda je menšinová a vždy stěží hledá podporu opozice. Těžko tak změní ústavní zákon.

US všechna řízení k zakazu vycestovat bud odložil nebo odmítl, co je mi známo. O žádném nalezu, kterým by bylo vecne rozhodnuto nevím. Pouze Rychetský se opakovane vyjádřil, že to bylo protiústavní,nicméně nerozhoduje sam a je to jeho názor. 

A když už teda jsi začal fusovat i do prava, tak si přečti 3 odstavec clanku 14 LZPS, kde se píše, že tyto svobody mohou byt omezeny zákonem kdyz je to nevyhnutelne mimo jiné pro ochranu zdraví. Takze není pravdou, že nelze omezit. Čímž neříkám, že způsob zvolený na jaře byl v pořádku.

V době covidove se stal každý expertem na základní prava, nicméně povinnosti uz jaksi pomiji.

0 Citovat

floodland napsal(a):

Nikdo neví, jak bude Covidpass vypadat, ale pro jistotu už všichni dopředu křičí, jaká je to zase diskriminace. To je zase diskuze.

 

Asi tak, máme ešte dva a pol mesiaca do "aktivácie", všeličo sa môže ešte zmeniť. A hlavne tam je podmienka, že bude platiť dovtedy kým WHO neodvolá stav pandémie. Ja pevne verím, že dovtedy už aspoň jeden čip v sebe budem mať, najlepšie keby to bol Johnson's, po ktorom nestipu oči.

0